Hyndolac voor mensen

 

Paardenmelk werkt bij:  • Verbetering van uw weerstand op natuurlijke wijze.

  • De opbouw van een goede darmflora.

  • De gevoelige huid.

De geheimen van Paardenmelk


Al bij de Russische steppevolkeren was het geheim voor het behoud van een goede gezondheid bekend … Paardenmelk! In de oudheid werd het gebruikt als voedend, versterkend en energievergrotend middel. Ook in onze moderne tijd wordt de invloed van paardenmelk (her)ontdekt. Paarden zijn geliefd bij veel mensen; rustig grazend in de wei of sierlijk rennend door het land. Bij paarden denken we meestal niet aan melk, maar dat is wel anders geweest. Jaren geleden was paardenmelk een vanzelfsprekendheid. Dat is ook niet zo vreemd, want het is een natuurproduct met heel bijzondere eigenschappen.
Wat maakt Paardenmelk anders?


Paardenmelk lijkt qua samenstelling op de melk van de mens. Het smaakt zoetig doordat het veel lactose bevat en het is blauwig van kleur omdat er weinig vet (grotendeels onverzadigd) in zit. Paardenmelk bevat ijzer, vitaminen (A, B, B2, B6, B12, C en E), mineralen en sporenelementen. Het heeft een laag eiwitgehalte en bevat weinig reservestoffen. Het eiwit bestaat voor bijna de helft uit afweerstoffen.Wanneer Paardenmelk?


Paardenmelk is al zo’n 3.000 jaar een bekend middel, dat mensen op diverse lichamelijke gebieden ondersteuning biedt. Paardenmelk bevordert de afweer, helpt bij de opbouw van een goede darmflora van het maagdarmkanaal en heeft een gunstige invloed op de gevoelige huid.