Succesverhaal van de Golden Retriever – ernstige vorm van ‘Hotspot’ op de kop

Lees het verhaal van Boedha

Lees het verhaal van Meisje

Lees het verhaal van Jodi

Een Golden Retriever reu kwam binnen met een ernstige vorm van een huidontsteking (= een‘Hotspot’)  op de kop. Na het scheren en wassen van de aangetaste huid is de hond behandeld met een antibioticum en de Hyndolac® Special crème. De volgende dag was de huid, die behandeld was met de crème rustig geworden, maar de huidontsteking was op de rand van de hotspot verder uitgebreid. De hond was er ook ziek van, had jeuk aan de kop en voelde zich niet lekker, ondanks de toegediende antibioticum.
Als op dit moment prednison tegen de jeuk gegeven wordt, dan heeft de huidbacterie vrij spel om zich nog verder uit te breiden, omdat prednison een afweerremmende werking heeft.
Dierenarts Maaike Feenstra heeft in overleg met de eigenaar besloten om de hond direct op de Hyndolac® Hond capsules te zetten met een hoge dosis, namelijk 6 capsules per dag.
De eigenaar merkte aan de hond, dat hij na het geven van de zes Hyndolac® Hond capsules ’s avonds al veel rustiger was en lekker lag te slapen. De jeuk was veel minder en hij voelde zich beter.
Bij de controle van de hond de volgende dag bleek, dat de rand van de hotspot was afgegrensd door het gebruik van de Hyndolac® capsules. Na 1 week was de ‘Hotspot’ al goed aan het genezen en begonnen de haren weer terug te komen.
Na 8 weken was er niets meer te zien van de grote ‘hotspot’.
De eigenaar geeft, zodra ze merkt dat haar hond weer last krijgt van een huidontsteking, direct de Hyndolac® Hond capsules, waardoor hij niet zo’n ernstige ‘hotspot’ meer heeft gekregen.