overgangsverschijnselenNaarmate je ouder wordt komt ook die o zo gevreesde overgang dichterbij. Er zijn maar weinig mensen die deze overgang probleemloos doorkomen. De overgrote meerderheid wordt geconfronteerd met allerlei vervelende klachten. De bekendste zijn misschien wel de beruchte “opvliegers”, die altijd op de verkeerde momenten van zich doen spreken. Maar ook huidklachten, haaruitval, klachten met betrekking tot de spijsvertering en allergieën zijn veel voorkomende overgangsverschijnselen.

Vaak zijn al deze klachten van tijdelijke aard. Er is echter van tevoren niet te zeggen hoe lang de overgang duurt. En betekent dit dan dat je niets aan deze klachten kunt doen? En betekent dit dan dus eigenlijk dat je deze periode maar gewoon moet uitzitten? Gelukkig niet zeg! Overgangsverschijnselen zijn, hoe vervelend dit ook is om te horen, niet tegen te houden. Wel zijn er middelen die de klachten waar u tijdens de overgang last van kunt hebben te verlichten of te verzachten. Dit kan, als u erg last hebt van de overgang, door middel van medicatie. Ook zijn er tal van homeopathische middelen op de markt. Maar er is ook een middel waar u vast nog niet aan hebt gedacht, puur natuur en ook nog eens super gezond. Dit middel heet paardenmelk.

Paardenmelk helpt bij overgangsverschijnselen

“Paardenmelk? Wat kan dat nu doen om mijn klachten te verlichten?” vraagt u zich nu waarschijnlijk af. Meer dan u denkt, want paardenmelk is een heel bijzonder product met tal van positieve eigenschappen. Paardenmelk is namelijk een bron van vitaminen en mineralen. Het heeft een gunstige werking op de darmflora en helpt uw weerstand verhogen. En zeker dit laatste kunt u tijdens de overgang goed gebruiken. Ook heeft paardenmelk een positieve werking op de huid en op het haar. Maar al te vaak krijgt u tijdens de overgang last van een droge huid. Dit lijkt op het eerste oog niet zo erg, maar een droge huid kan gepaard gaan met flinke jeuk. Ook kan een droge huid behoorlijk gaan schilferen. Paardenmelk is ook hier het ideale product om de droge huid te hydrateren en te herstellen.

Hyndolac ® heeft een aantal producten op basis van paardenmelk in het assortiment die uitermate geschikt zijn om te gebruiken tijdens de overgang. Zo is daar de Hyndolac ® Special crème. Een crème zonder parfum en zonder kleurstoffen, maar natuurlijk wel met al het goede van paardenmelk. Uw huid een paar maal per dag insmeren met deze crème maakt al een verschil van dag en nacht. Om uw weerstand te verhogen raden wij u onze paardenmelk capsules aan. Paardenmelk capsules zijn rijk aan vitamine C en aan eiwitten die voor de helft bestaan uit afweerstoffen. Waar de Hyndolac ® crème van buitenaf werkt, zo werken de paardenmelk capsules juist van binnenuit.

In dit artikel hebben we de nadruk gelegd op de positieve eigenschappen van paardenmelk tijdens de overgang. Natuurlijk heeft u ook buiten deze, doorgaans vervelende, periode baat bij paardenmelk. Geef dit mooie natuurproduct eens een kans. U zult verbaasd staan van het resultaat!