paardenmelk spijsverteringHonden hebben soms veel weg van mensen en mensen hebben soms veel weg van honden. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat er een nauwe band tussen mens en hond is. Om die nauwe band tussen jou en jouw hond te behouden is het zaak dat jullie veel aandacht aan elkaar schenken. Jouw hond  komt vast en zeker graag bij je liggen of zitten en kan daarnaast niet wachten om er lekker met je op uit te gaan. En jij? Jij haalt jouw hond natuurlijk graag aan, geeft het dier regelmatig een aai of knuffel en houdt goed in de gaten of het dier lekker in z’n vel steekt.

Spijsvertering van honden

Een onderdeel van de zorg voor een hond is het geven van de juiste voeding. Honden hebben immers een heel andere spijsvertering dan wij mensen. De spijsvertering van mensen begint feitelijk al direct in de mond. Bij honden is dit niet het geval. Honden schrokken hun eten als het ware naar binnen, liefst in zo groot mogelijke stukken en zo snel als mogelijk is. Dit heeft tot gevolg dat het voedsel relatief snel in de maag en in de dunne darm van de hond terecht komt. Hier vindt voor het grootste deel de spijsvertering van honden plaats. In de dunne darm worden de voedingsstoffen uit het eten gehaald en verder door het lichaam getransporteerd. De afvalstoffen, de welbekende hondenpoep, verlaat het lichaam via de dikke darm.

De spijsvertering als graadmeter van het welzijn van honden

De spijsvertering van honden is een belangrijke indicator van hoe het dier zich voelt. Klachten als minder eetlust, diarree of juist obstipatie zijn vaak te herleiden naar een niet goed functionerende spijsvertering. Dit ligt overigens lang niet altijd aan de voeding die de hond krijgt, al speelt dit natuurlijk wel mee. Je kunt de spijsvertering van jouw hond op natuurlijke wijze ondersteunen. Jouw hond regelmatig een paardenmelkcapsule geven doet al wonderen. Paardenmelk staat al lang bekend om zijn bijzondere eigenschappen. Naast het feit dat paardenmelk rijk is aan vitaminen, ijzer en andere mineralen, is het ook bewezen dat het een zeer gunstige uitwerking heeft op de spijsvertering.

De paardenmelkcapsules van Hyndolac®

Paardenmelk is niet overal te koop. Misschien vraag je je dan ook af hoe je aan paardenmelk komt. Want natuurlijk wil jij niets liever dan goed zorgen voor jouw hond. Gelukkig kun je in de webwinkel van Hyndolac® eenvoudig paardenmelkcapsules bestellen. Deze paardenmelkcapsules zijn verpakt per zestig stuks. Eén a twee capsules per dag is al voldoende om de spijsvertering van jouw hond te bevorderen en te ondersteunen. Bijkomend voordeel van de Hyndolac® paardenmelkcapsules? Honden zijn er dol op! Genoeg redenen om vandaag nog paardenmelkcapsules voor jouw hond te bestellen!