paardenmelk stofwisselingEen goede stofwisseling is niet alleen voor ons mensen heel belangrijk. Ook voor onze meest geliefde huisdieren, hond en kat, geldt dat een goede stofwisseling erg belangrijk is. Een juiste stofwisseling zorgt er immers voor dat jouw hond of kat zich prettig voelt. En voelt jouw hond of kat zich prettig, dan voel jij je natuurlijk ook prettig.

Veel mensen denken dat stofwisseling hetzelfde is als spijsvertering. Dit is echter niet het geval. Spijsvertering treedt op, zoals het woord eigenlijk al aangeeft, nadat je gegeten of gedronken hebt. Dit proces treedt dan ook alleen in werking als jouw hond of kat zijn brokjes heeft gehad of iets heeft gedronken. Stofwisseling echter is een voortdurend proces in het lichaam van mensen en dieren dat 24/7 doorgaat. Een ander woord voor stofwisseling is metabolisme en betekent zoveel als ‘verandering of omzetting’. Dit dekt precies de lading, want dit is wat stofwisseling onder andere doet:

  • Energie halen uit (voedings)stoffen
  • Regelaar van energie en bouwstoffen
  • Helpt bij het verwerken van afvalstoffen
  • Verwijderen van een overschot aan opbouwstoffen

Voor een juiste stofwisseling van jouw hond of kat zijn een aantal dingen noodzakelijk. Zo zal jouw hond of kat voldoende zuurstof op moeten kunnen nemen en zal het jouw trouwe maatje de juiste enzymen en hormonen aan moeten maken die nodig zijn voor een optimale werking van de stofwisseling. Bovendien, en zeker niet minder belangrijk dan het reeds genoemde, is het belangrijk dat honden en katten (net als wij mensen en andere dieren overigens) voldoende vitaminen binnenkrijgen.

Je begrijpt dat stofwisseling een complex proces is. Jouw hond of kat kan hier dan ook best een beetje hulp bij gebruiken. Grijp niet gelijk naar allerlei chemische oplossingen in de vorm van een pilletje of een drankje. Maak hierbij liever gebruik van wat de natuur zelf te bieden heeft. In dit geval hebben we het over paardenmelk. Paardenmelk is immers een 100% natuurlijk product dat bijzonder rijk is aan onder andere vitamines. Het bevordert de stofwisseling en vrijwel alle honden en katten vinden paardenmelk ook nog eens heel erg lekker.

Paardenmelk is in fysieke winkels moeilijk verkrijgbaar. Kies daarom van het gemak van online en bestel Hyndolac® paardenmelkcapsules in de webwinkel van Hyndolac®. Hyndolac®paardenmelkcapsules zijn verkrijgbaar in potjes van 60 capsules. Eén potje is genoeg voor minimaal twee maanden, ervan uitgaande dat je jouw hond of kat twee keer per dag een paardenmelkcapsule geeft. Naast het bevorderen van een goede stofwisseling heeft paardenmelk ook een gunstige invloed op de lever, de cholesterolspiegel en de bloeddruk. En als je dan ook nog eens weet dat het goed is voor de nagels en vacht van honden en katten, dan kies ook jij toch voor de paardenmelkcapsules van Hyndolac®?