Ons land kent veel mensen die een hond als huisdier hebben. Voor vrijwel al deze mensen geldt dat hun hond veel meer is dan alleen een gezelschapsdier. Het is een maatje met wie lief en leed wordt gedeeld. Uiteraard zorg je dan ook goed voor deze trouwe dieren en wanneer er iets met ze aan de hand is, dan stel je alles in het werk om de klachten te verhelpen of op zijn minst te verlichten.

Voedselintolerantie bij de hond is een diagnose die vandaag de dag steeds vaker wordt gesteld. Het is een diagnose die niet van de één op de andere dag gesteld wordt. De reden hiervoor is dat het vaak lastig te bepalen is of er daadwerkelijk sprake is van voedselintolerantie bij honden. Vaak wordt voedselintolerantie verward met voedselallergie en ondanks dat dit raakvlakken heeft met elkaar is het wel degelijk iets anders. Bij voedselallergie speelt het immuunsysteem van uw hond altijd een heel belangrijke rol. Het afweersysteem van uw hond reageert in dit geval op bepaalde ingrediënten uit de voeding door het afgeven van een allergische reactie als bijvoorbeeld jeuk of braken.

Als we het hebben over voedselintolerantie dan kunnen we het immuunsysteem van jouw hond buiten beschouwing laten. Bij voedselintolerantie is uw hond simpelweg niet in staat om bepaalde voedingsbestanddelen te verteren. Uiteraard leidt dit tot klachten, maar het duurt langer voordat de klachten zich voordoen. Dit in tegenstelling tot voedselallergie waarbij de klachten zich direct openbaren. Het zal je vast niet verbazen dat bij voedselintolerantie de maag en darmen van de hond het zwaar te verduren kunnen hebben.

Voedselintolerantie hond – de oplossing

Om klachten zoveel mogelijk en vooral zo snel mogelijk te verlichten bieden paardenmelk capsules uitkomst. Paardenmelk heeft namelijk een positieve werking op de maag en darmflora van honden. Het ondersteunt en draagt bij aan een goede spijsvertering en het moge duidelijk zijn dat dit de klachten die voedselintolerantie veroorzaakt verlicht. Paardenmelk capsules zijn ook nog eens rijk aan ijzer, vitaminen en mineralen en uiteraard is jouw hond hier ook bij gebaat. Daarnaast vinden honden paardenmelk capsules ook gewoon lekker. Dit in tegenstelling tot medicijnen, waarbij het soms een crime is om deze toe te dienen. Paardenmelk capsules zijn juist heel gemakkelijk toe te dienen, waarbij je zelfs kan kiezen op welke manier je ze toedient. Je kunt ze “als snoepje” geven of bijvoorbeeld openbreken en over het voer van de hond te verspreiden.

Zorg goed voor jouw trouwe viervoeter door hem bij voedselintolerantie paardenmelk capsules te geven. Je helpt hiermee niet alleen het dier, maar je verwent hem ook nog eens. Voor vrijwel alle honden is een paardenmelk capsule namelijk een lekker tussendoortje. En dan ook nog eens eentje die verantwoord is en klachten verlicht. Bestel vandaag nog!