huidklachtenWe kennen allemaal waarschijnlijk wel iemand die last heeft van huidklachten. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld jeuk, eczeem of psoriasis. We hoeven je vast niet te vertellen dat het geen pretje is als je hier last van hebt. Vaak is dit ook wel aan de huid zelf te zien. Vurige plekken of bultjes vertellen je eigenlijk al meer dan woorden nog kunnen toevoegen.

We staan er lang niet altijd bij stil dat bovengenoemde klachten echt niet alleen zijn voorbehouden aan mensen. Ook huisdieren kunnen last hebben van huidklachten en met name komt dit nog wel eens voor bij honden en katten. Waar mensen zich nog verbaal kunnen uiten, wordt dit voor honden en katten vanzelfsprekend een stuk lastiger. Natuurlijk merk je echt wel dat er iets met ze aan de hand is, maar soms is het wel lastig om er achter te komen wat er dan precies aan schort.

De symptomen van huidklachten bij honden en katten verschillen niet of nauwelijks van die van mensen. Ook de huid van honden en katten ziet er in geval van huisklachten vaak vurig uit. Je ziet dat ze last hebben van jeuk en/of pijn. Ook voor honden en katten zou het beter zijn als ze van deze plekken af zouden blijven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het beste wat je kan doen in deze gevallen is even langs de dierenarts voor het stellen van de juiste diagnose. Je laat jouw trouwe maatje toch immers niet met pijn en jeuk rondlopen?

Huidklachten verminderen

Je kunt, zonder raadplegen van de dierenarts, al wel iets ondernemen om de jeuk en pijn te verlichten. Handig als je bijvoorbeeld in vakantietijd, weekend of tijdens feestdagen te maken krijgt met huidklachten bij jouw hond of kat. Je kunt de geïrriteerde of beschadigde huid insmeren met Hyndolac ® Special Crème. Hyndolac ® Special Crème is een crème op basis van paardenmelk. Het is een natuurlijk product dat vrijwel direct verlichting brengt bij jouw hond of kat. Paardenmelk staat bekend om zijn hydraterende werking en het draagt bij aan het herstel van de beschadigde huid. Hyndolac ® Special Crème is eenvoudig aan te brengen op de huid van jouw huisdier en trekt snel in de huid.

Naast de Hyndolac ® Special Crème is er ook Hyndolac® Omega 3/6 olie en zijn er Hyndolac® capsules. Deze twee producten werken van binnen uit bij aan het herstel van de huid en vacht. Ook  Hyndolac® Omega 3/6 olie en Hyndolac® capsules zijn producten op basis van paardenmelk. De olie voeg je eenvoudig toe aan het eten van jouw huisdier. De capsules zijn een ware traktatie voor zowel honden als katten, dus ook deze dien je gemakkelijk toe. En af en toe eentje extra, als verwennerij, dat mag natuurlijk best als ze zoveel last hebben van hun huid!