hotspot katAls er iets vervelend is om te zien, dan is het wel jouw lieve kat die ergens last van heeft. En als we het, zoals in dit geval, hebben over “hotspot kat”, dan kunnen we met recht stellen dat dit vervelend is. Je wil dan ook maar één ding en dat is jouw kat in elk geval zo snel mogelijk verlossen van de jeuk en pijn die gepaard gaan bij de diagnose hotspot kat.

Helaas kun je weinig doen ter voorkoming van hotspot kat. Daarnaast komt een hotspot gelukkig niet heel vaak voor bij katten. Maar hier heb je uiteraard geen boodschap aan als jouw kat hier juist wel last van heeft. Een hotspot ontstaat vaak uit iets anders. Dit “iets anders” kan van alles zijn en hierbij moet je denken aan zaken als:

  • Een beet van bijvoorbeeld teken, vlooien of andere insecten
  • Bepaalde planten die een allergische reactie veroorzaken
  • Een klit in de vacht die irriteert

Jeuk is een reactie op bovenstaande en vanzelfsprekend wil jouw kat hier iets aan doen. Dit doet het beestje door te krabben, te likken of te bijten op de bewuste plek. En juist dit krabben, likken en bijten veroorzaakt die zo vervelende hotspot. Hotspot kat herken je dan ook vrijwel direct. Wat je ziet is namelijk een rode natte vlek die eruit ziet als rauw vlees. Door er alleen naar te kijken weet je al hoe vervelend dit voor jouw kat is. Herken je de symptomen van hotspot kat, ga dan altijd naar de dierenarts. Het gaat zeker niet vanzelf weg of over en hoe langer je wacht hoe erger en vervelender het allemaal wordt. Vaak is een korte antibioticakuur voldoende om de kat er weer bovenop te helpen.

Hotspot kat – de oplossing

Maar naast antibiotica is het zeker aan te raden om de plek zelf ook te behandelen. Je verzacht hiermee namelijk de pijn en verlicht de jeuk. Er zijn van allerlei chemische middelen op de markt, maar er is gelukkig ook een alternatief, genaamd Hyndolac® crème of capsules. Hyndolac® producten zijn producten op basis van paardenmelk. Wat veel mensen niet weten is dat paardenmelk uitermate goed is voor de huid. Het verlicht niet alleen de directe klachten van jouw huisdier, maar helpt ook de geïrriteerde en beschadigde huid van jouw kat te herstellen.

Hyndolac® crème is wat hotspot kat betreft echt een aanrader, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor Hyndolac® capsules. Kies je voor deze laatste, dan verwent je jouw kat ook nog eens, want een paardenmelk capsule is voor een kat een ware traktatie.