hotspot hondEr zijn maar weinig dingen die vervelender zijn dan jeuk. Jeuk kan je tot wanhoop drijven en dat geldt zeker niet alleen voor ons mensen. Ook honden kunnen last hebben van jeuk, en zeker als de diagnose hotspot hond is gesteld. Het vervelende van hotspot hond is dat jouw trouwe viervoeter eigenlijk zelf deze aandoening veroorzaakt. Maar wat is nu eigenlijk hotspot hond en minstens zo belangrijk, wat kun je eraan doen?

Een hotspot bij een hond wordt veroorzaakt doordat de hond een bepaalde plek steeds gaat krabben, bijten of likken. Natuurlijk doet een hond dit niet zomaar. Een hotspot bij een hond heeft dan ook altijd een dieper liggende oorzaak. Deze oorzaak moet in verreweg de meeste gevallen gezocht worden in een vlooien -of tekenbeet, maar ook een ontsteking aan bijvoorbeeld het oor of een allergie kan de uiteindelijke oorzaak zijn van een hotspot hond. Al dit soort zaken veroorzaken namelijk jeuk en dit gaat de hond te lijf door het eerder genoemde krabben, bijten en likken.

Helaas verergeren hierdoor de klachten en ontstaat de hotspot bij de hond. Deze vervelende plek herken je snel genoeg. Het ziet er namelijk uit als een rode natte plek. Een hotspot hond kan zich binnen enkele uren openbaren en kan zich daarnaast ook snel uitbreiden. Naast jeuk is deze plek vaak ook erg pijnlijk en dat uit een hond vaak door letterlijk te gaan piepen van pijn.

Hotspot hond – de oplossing

Uiteraard moet de oorzaak worden aangepakt. Meestal wordt een antibioticakuurtje voorgeschreven, maar dit verlicht niet direct de klachten. Omdat het niet fijn is om jouw trouwe maatje te zien lijden wil je natuurlijk zo snel mogelijk de klachten van jouw hond verlichten. Hyndolac® capsules of Hyndolac® crème zijn hiervoor uitstekend geschikt. Dit zijn producten op basis van paardenmelk en paardenmelk heeft een zeer positieve uitwerking op de huid. Hyndolac® producten helpen de huid van de hond herstellen, verzachten de pijn en verlichten de jeuk.

Doe jouw hond dan ook een plezier en gebruik Hyndolac® capsules of Hyndolac® crème, als de diagnose hotspot hond is gesteld, naast hetgeen voorgeschreven wordt door de dierenarts. Op deze manier geef je jouw hond net dat beetje extra dat hij nodig heeft om snel weer de oude te zijn. En kies je voor de Hyndolac® capsules, dan verwen je hem ook nog eens, want honden vinden deze paardenmelk capsules nog eens erg lekker ook.