atopie katJe merkt al een tijdje dat jouw kat niet helemaal lekker in zijn vel zit. Hij vraagt wat meer aandacht dan normaal en je merkt dat hij dat deze keren niet doet om een extra knuffel van je te krijgen. Natuurlijk hou je jouw maatje dan wat meer in de gaten dan anders en wat je opvalt is dat hij last heeft van jeuk, zijn ogen lijken wat ontstoken en ook heeft het arme dier last van verkleuring van de vacht. Uiteraard is dan het moment aangebroken om eens langs de dierenarts te gaan, want wat vanzelf lijkt te zijn gekomen, dat gaat lang niet in alle gevallen ook vanzelf weer weg.

De kans is groot dat de dierenarts bij het zien van jouw kat met deze klachten de diagnose “atopie kat” stelt. Het woord atopie heeft, toegegeven, een ietwat zware lading. Maar het komt er op neer dat jouw kat last heeft van hooikoorts. Atopie kat is dan ook vergelijkbaar met wat hooikoorts is voor ons mensen. Nu je dit weet valt er misschien al iets van je af, want misschien had je wel rekening gehouden met iets heel ernstigs.

Toch moet je atopie kat wel heel serieus nemen. Want zoals je gezien hebt, heeft jouw kat wel degelijk last van de klachten die horen bij atopie kat. De eerder genoemde jeuk en irritatie van de ogen zijn klachten, maar verder kan het zijn dat jouw kat last heeft van kale plekken, korstjes op de huid en huidinfecties. Dan laat je jouw kat natuurlijk niet aan zijn lot over en onderneem je actie. Atopie kat is niet te genezen, omdat het in verreweg de meeste gevallen een erfelijke aandoening betreft. Het wordt veroorzaakt door stoffen in de directe omgeving of in de lucht waar jouw kat niet tegen kan. Huisstofmijt en bepaalde pollen of grassoorten zijn hier voorbeelden van. Dit kan dus inhouden dat jouw kat ook niet het hele jaar last heeft van atopie kat, maar dat er periodes zijn waarin het als het ware de kop opsteekt.

Atopie kat – klachten verlichten

Je kunt ervoor kiezen om de klachten van atopie kat te verlichten door middel van de bekende medicijnen. Nadeel is dat deze vaak vervelende bijwerkingen hebben. Daarnaast moet je je afvragen hoe gelukkig jouw kat wordt van een middel als Prednison, dat in sommige gevallen wordt voorgeschreven.

Gelukkig is er een uitstekend en doeltreffend alternatief. Een alternatief op basis van paardenmelk en dat is vast niet het eerste waar je aan zou denken. Onder de naam Hyndolac® worden er paardenmelk capsules en een crème op basis van paardenmelk op de markt gebracht. Deze Hyndolac® producten kennen geen vervelende bijwerkingen en de resultaten zijn erg goed. Klachten als jeuk en irritatie van de huid worden snel verlicht en dit komt door de bijzondere eigenschappen van paardenmelk. Hyndolac® crème helpt de huid herstellen en laat zich gemakkelijk aanbrengen. Kies je voor de Hyndolac® capsules, dan is dit ook nog eens een ware lekkernij voor jouw kat.

Bestel jouw Hyndolac® capsules -en crème vandaag nog, dan heb je deze snel in huis!