atopie hondAls je bekend bent met het verschijnsel hooikoorts, dan hoeven we je niet uit te leggen hoe vervelend de klachten zijn die hierbij horen. Je kunt vrijwel niets doen aan het voorkomen ervan en het enige wat je kunt doen is de klachten zoveel mogelijk binnen de perken zien te houden. Vergelijkbaar met hooikoorts is bij honden de aandoening die “atopie” genoemd wordt. En net zoals voor ons mensen de klachten van hooikoorts vervelend zijn, zo zijn de klachten die horen bij de diagnose atopie hond minstens zo vervelend.

Jouw hond kan er in feite helemaal niets aan doen dat hij last heeft van atopie, aangezien atopie een erfelijke aandoening is. Over het algemeen uit atopie hond zich de eerste drie jaren dat de hond oud is. Het is een allergische aandoening die wordt veroorzaakt door “iets” in de omgeving, of in de lucht. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld huisstofmijt, bepaalde pollen of bijvoorbeeld bepaalde grassoorten. Hierdoor kan het zijn dat jouw hond niet het gehele jaar door last heeft van zijn atopie. Maar de momenten waarop dit wel het geval is, dan gaat dit je aan het hart. Je wilt de klachten van jouw trouwe vriend zo snel mogelijk verlichten.

Dit zijn namelijk niet zomaar klachten, maar echt heel vervelende klachten waar jouw hond gewoonweg niet die hond is waar je zo vertrouwd mee bent. Jeuk is één van deze klachten en dit kan je letterlijk gek maken. Ook honden worden hier gek van en doen er dan ook alles aan om de jeuk weg te nemen. Krabben, likken en zelfs bijten zijn het gevolg en het moge duidelijk zijn dat ook voor de huid van de hond vervelende gevolgen heeft. Andere klachten als gevolg van atopie hond zijn kaalheid, korstjes op de huid, oorontsteking en verkleuring van de vacht door het vele likken. Dit is overigens een kleine opsomming van de klachten en zeker geen volledige.

Atopie hond – klachten verlichten

Is er dan niets te doen aan atopie hond? Om eerlijk te zijn…..nee, helaas niet. Je kunt atopie hond namelijk niet genezen. Wat je wel kunt doen is de klachten van jouw hond verlichten. Hiervoor zijn er natuurlijk tal van medicijnen op de markt en er wordt zelfs Prednison voorgeschreven. Een middel dat zeker ook zijn keerzijde heeft. Wij bieden graag een gezond alternatief voor de bekende (chemische) medicijnen en dat alternatief heet Hyndolac®. Hyndolac® is een product op basis van paardenmelk en is verkrijgbaar in zowel capsules als in een crème. Paardenmelk is vast niet het eerste waar u aan gedacht zou hebben. Dit verandert als u weet dat paardenmelk een aantal bijzondere eigenschappen heeft. Eigenschappen die uitermate goed passen in de behandeling van atopie hond. Zo heeft paardenmelk een heel gunstige invloed op de huid en helpt het de beschadigde en gevoelig huid te herstellen. Hyndolac® crème en Hyndolac® capsules zijn daarnaast rijk aan vitaminen en mineralen.

Hyndolac® crème laat zich gemakkelijk aanbrengen en geeft direct verlichting bij jeuk. Wil je jouw hond ook nog een beetje verwennen, kies dan (ook) voor Hyndolac® capsules, want dit is een ware lekkernij voor jouw hond. Bestel vandaag nog jouw Hyndolac® producten, dan heb je deze snel in huis!